Iklan Banner

Mengapa Anda Perlu Beriklan di Website Ini ?

1. Statistik Sentiasa Meningkat

Blog ini mendapat trafik yang sangat tinggi setiap hari. Malah dengan kredibiliti MyAgri yang semakin dikenali usahawantani, penyelidik, petani dan pengusaha tani melalui Facebook, Twitter, Instragram dan majalah. Website ini akan tetap dikunjungi pengunjung¬pengunjung sedia ada dan juga pengunjung baru yang berminat dalam sektor pertanian dan industri asas tani.

Ini menunjukkan website ini adalah website yang diminati dan dipercayai untuk mencari maklumat berkenaan pertanian terutama fertigasi dan hidroponik. Kami mendapat testimoni dari pelawat bahawa website ini sangat bermanfaat dan satu-¬satunya website pertanian moden berbahasa Malaysia yang mudah difahami setakat ini. Pada tahun ini (2015) sahaja, dalam sehari purata 8,000 – 10,000 pelawat telah melayari website ini. Jadi peluang iklan anda dilihat* sebanyak itu juga tidak mustahil.

*Nota: Dilihat bermakna pelawat akan nampak banner iklan anda di website kami semasa mereka sedang membaca artikel MyAgri. Manakala klik atau jualan adalah bergantung kepada kekuatan banner anda seperti gambar yang menarik, ayat jualan (selling points) dsb.

2. Senarai pengunjung setia

Buat masa ini, website ini dilanggan oleh ribuan pembaca setia yang sentiasa menunggu untuk singgah di website ini setiap kali terdapatnya artikel baru. Selain itu MyAgri juga sering membuat ‘linking’ ke blog ini di Facebook Page MyAgri yang mempunyai lebih 5,000 pengikut.(Sila ke FB page MyAgri untuk melihat jumlah pengikut terkini).

Fan like

3. Kredibiliti dan konsistensi penerbitan artikel baru

Dalam sebulan sekurang¬-kurangnya terdapat 15 artikel baru dipaparkan. Artikel – artikel MyAgri juga ditulis dan diperiksa oleh pakar – pakar dalam bidang pertanian dan industri asas tani. Ini bermakna website ini sentiasa dikemaskini dan aktif. Ciri ini sangat penting bagi memastikan website ini ‘mesra’ enjin carian di mana ia sering tampil teratas dalam senarai carian berkenaan pertanian.

4. Kekuatan dan Kelebihan Blog

SEO yang cekap muncul muka hadapan di dalam pencarian google untuk kata kunci seperti pertanian, fertigasi, baja fertigasi, baja dan sebagainya. Ini membantu iklan anda dilihat dan muncul di muka hadapan pencarian google.

Syarat Umum Pengiklanan
1. Bukan iklan berkaitan rokok atau tembakau serta yang berkaitan.
2. Bukan iklan mengenai seks atau yang berkaitan.
3. Bukan iklan berbentuk skim cepat kaya.
4. Bukan iklan memperdaya pelanggan.
5. Tidak langgar akta pengiklanan terutama berkaitan iklan ubat/supplement.
6. Iklan yang disiarkan adalah atas tanggungjawab pengiklan. Pihak penyiar tidak bertanggungjawab atas sebarang salah
faham mahupun info yang disiarkan.
7. Iklan boleh diberhentikan tanpa sebarang notis jika melanggar syarat ditetapkan – tiada wang pulangan atau gantirugi
akan dikenakan.

Servis atau Bentuk Pengiklanan

Pakej Simple ( Simply Ads )

Tidak memerlukan sebarang banner . Hanya iklan baris. Hanya perlu sediakan ayat promosi tidak lebih dari 10 PATAH PERKATAN dan berikan link blog/web anda kepada kami. Iklan baris ini akan dipaparkan di bawah ruangan iklan dan artikel terbaru. Harga serendah RM 5 seminggu dengan tempoh minimum tempahan adalah lima bulan. Contoh iklan adalah seperti di bawah:

Screen Shot 2015-09-27 at 01.00.31

Pakej Leaderboard

Iklan Banner dengan Size 728 x 90 pixel dan akan dipaparkan di bahagian header website. Harga serendah RM 100 seminggu dengan tempoh minimum tempahan adalah satu bulan. Contoh iklan adalah seperti di bawah:

Screen Shot 2015-09-27 at 00.37.51

Pakej Skyscrapper

Iklan Banner dengan Size 160 x 300 pixel dan akan dipaparkan di bahagian header widget. Harga serendah RM 80 seminggu dengan tempoh minimum tempahan adalah satu bulan. Contoh iklan adalah seperti di bawah:

Screen Shot 2015-09-27 at 00.40.17

Pakej Rectangle

Iklan Banner dengan Size 336 x 280 pixel dan akan dipaparkan di bahagian setiap entri terbaru Myagri. Harga serendah RM 70 seminggu dengan tempoh minimum tempahan adalah dua bulan. Contoh iklan adalah seperti di bawah:

Screen Shot 2015-09-27 at 00.43.49

Sekiranya anda tidak mempunyai banner sendiri, saya turut menyediakan perkhidmatan membuat banner iklan bergantung kepada saiz banner. Banner imej dalam bentuk jpeg, png serta gif. Caj penghasilan banner hanya RM50 sahaja dan anda boleh simpan link banner tersebut dan gunakannya.

Emailkan kepada sales@myagri.com.my untuk sebut harga.