Fertigasi di Tepian Rumah

Ini beberapa contoh penanaman fertigasi yang dijalankan di kawasan rumah yang terhad. Ada lagi beberapa contoh yg baik. Tapi aku akan upload kemudian. Sila layan yang ini duli. Selalunya aku selalu syorkan mereka yang nak buat fertigasi di tepian rumah ini supaya menanam cili padi jenis centel dan bilangan pokok hendaklah dalam 500 pokok. Dengan bilangan pokok dan kawasan tepi rumah yang terhad, harga cili padi centel dapat memberikan pulangan yang berbaloi. Ada pengusaha yang tanam 500 pokok cili padi centel dapat sehingga RM11,000.00 satu musim. Anda apa…Bila Lagi???

 

ysuhaimi
Latest posts by ysuhaimi (see all)

About ysuhaimi

Penulis jemputan MYAGRI. Dikenali sebagai Dr Mut. Veteran Agronomist, Researcher dan Farmers yang sering menulis berkaitan tentang pertanian tepat guna.
This entry was posted in Cili, Fertigasi and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Fertigasi di Tepian Rumah

 1. Akmam says:

  Salaam,

  Syarikat kami berminat untuk bekerjasama dengan pihak tuan ntuk 2 perkara di
  bawah.
  1. Untuk menyewa tapak iklan yang tertera yang tertulis dengan kadar RM5
  sebulan untuk produk kami.
  2. menyumbangkan artikel berkenaan pengunaan produk kami untuk tanaman
  hyrophonic.

  Diharap pihak tuan dapat memberi maklumbalas berkenaan perkara di atas kerana kami cuba menghubungi melalui alamat e-mail tertera tetapi tidak dapat.

  • myagri says:

   Wsalam,

   Berkenaan syarikat Tuan hendak menyewa tapak iklan di web myagri. Kadar berkenaan RM5 sebulan adalah kadar promosi. Bagi kadar berkenaan Tuan hendaklah menyewa selama satu tahun iaitu RM60. Manakala saiz iklan adalah square button (120×125) atau Vertical banner (120×240). Iklan tersebut boleh direkabentuk oleh pihak Tuan atau direkabentuk oleh kami pada kadar RM80 satu iklan statik dan RM150 bagi iklan bergerak. Maklumat lanjut akan diemailkan kepada Tuan.

   Sumbang artikel oleh pihak Tuan amatlah dialu-alukan. Myagri juga ada menyediakan perkhidmatan review produk – produk pertanian. Dimana pihak memberi produk kepada kami dan diuji oleh kami dan kami akan menerbitkan maklumbalas kebekesanan produk Tuan di laman ini.

 2. shamgreentech says:

  salam tuan,saya nak minta persetujuan dari tuan…boleh kah saya nak masukkan blogspot myagri.com.my dalam BlogSpot saya sebagai panduan utk diri saya dan pengguna laman blog saya

Leave a Reply