SEASON’S FLOWER SHOW DI ECO MAJESTIC, SEMENYIH

PANORAMA

PANORAMA

Menikmati hari yang indah berlatarkan permandangan seperti berada di luar Negara di Pameran bunga (Season’s Flower Show) yang telah dianjurkan oleh ECO World di Eco Majestic,Semenyih. Pameran musim bunga ini diadakan sehingga 6 Mac 2016 masuk adalah percuma menampilkan beberapa ikon Negara yang popular di seluruh Negara seperti Eiffel tower, kincir angin Neatherland’s , London booth telefon dan peti surat, Portugal’s umbrella sky.
Terdapat kemudahan seperti payung dan buggy yang turut disediakan untuk pengunjung yang hadir. Booth makanan dan minuman juga turut ada untuk pengunjung kunjungi.
Pelbagai landskap dan flora yang ditanam disekitar swan lake telah menjadi tarikan menarik untuk para pengunjung, antaranya bunga yang ditanam ialah, matahari, gerbera, daisy dan lantanas.

4 negara yang menjadi tarikan pengunjung

4 negara yang menjadi tarikan pengunjung

Terdapat 4 negara yang menjadi pilihan Eco world untuk pameran bunga ini, iaitu London,Shanghai, Paris dan Amsterdam. setiap landskap yang di buat adalah bertemakan setiap Negara pilihan ini. Sebagai contoh di Amsterdam, ciri-ciri belanda diterapkan seperti monumen

kincir angin

Netherland’s windmill

Swan Lake

Swan Lake

Pemandangan di Sunflower garden

Pemandangan di Sunflower garden

kincir angin, ladang bunga matahari, kawasan lembu, dan Neatherland’s clogs menjadikan tema itu kuat dan pengunjung dapat merasa keadaan sebenar berada di Negara tersebut.

Bagi tema kawasan bagi Negara London, Eco World telah menerapkan konsep public phone Box merah dan peti surat yang menjadi signifikan bagi Negara London. Design rumah juga menerapkan elemen santai, rumah dalam taman dan dekorasi dalaman yang mewah dan elegan. Kedudukan rumah tersebut berhadapan dengan tasik dan permandangan yang sangat menenangkan. Eco World mula membuka kaunter untuk sesiapa yang hendak membeli rumah dan Flower Season Show ini berjaya mendapat publisiti yang meluas untuk projek perumahan mereka.

Red Telephone box

Britain’s Red Telephone and Mailbox

Monumen Eiffel tower sudah semestinya Paris. Merupakan tarikan yang paling terkenal disini. Di sini juga terdapat love bridge dimana pengunjung boleh lock manga di jambatan tanda percintaan pasangan mengabadikan kenangan di pesta bunga ini. Shanghai pula memberi tema latern road yang penuh dengan tanglung disepanjang susur tepi tasik. Selain itu juga, terdapat beca atau tandu lama yang seringkali kita lihat didalam cerita klasik cina.

Eiffel Tower

Eiffel Tower

I

Love Bridge

 

Portugal's Umbrella Sky

Portugal’s Umbrella Sky

China's red lanterns

China’s red lanterns

 China Town

China Town

Untuk yang sukakan bunga dan hendak meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan taman ini dibuka setiap hari mengikut waktu operasi seperti berikut:

• Isnin – Jumaat : 10 pagi – 5 petang
• Sabtu & Ahad : 10 pagi – 8 malam

Maklumat lanjut:
• Laman web: http://www.ecoworld.my/ecomajestic/
• Facebook : www.facebook.com/ecomajestic
• Alamat Pameran Bunga : No. 1, Lingkaran Eco Majestic, Eco Majestic, 43500 Semenyih, Selangor

ysuhaimi
Latest posts by ysuhaimi (see all)

About ysuhaimi

Penulis jemputan MYAGRI. Dikenali sebagai Dr Mut. Veteran Agronomist, Researcher dan Farmers yang sering menulis berkaitan tentang pertanian tepat guna.
This entry was posted in panorama and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply